بخش های فعالیتهای اسفــــند ترابر

عوامل موثر بر انتخاب نوع حمل و نقل
امروزه، حمل و نقل از اهمیت بسیار زیادی، به خصوص در تجارت و بازرگانی، برخوردار است. با این وجود، روشهای مختلفی برای این منظور وجود دارند: روش حمل دریایی، روش حمل ریلی، روش حمل هوایی و روش حمل جادهای. هر یک از این روشها دارای مزایا و معایبی هستند. با این وجود، عوامل مختلفی در تعیین نوع حمل و نقل موثر هستند. از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
* ظرفیت بارگیری کالا * دسترسی به انواع راههای حمل و نقل بینالمللی * هزینه یا کرایه حمل کالا * سرعت انتقال کالا به مقصد * ریسک حمل و نقل * اقتصادی بودن روش حمل و نقل (برآیندی از موارد مذکور در انتخاب روش اقتصادی تاثیرگذار هستند).

حمل و نقل جاده ای برای تجارت بین المللی
اگر برای شما سوال است که بهترین روش حمل و نقل بین المللی چیست باید بگوییم که استفاده از جاده برای حمل و نقل در فاصله نزدیک بهترین گزینه است چرا که از نظر هزینه و زمان خریدار یا فروشنده را اذیت نمیکند. حمل و نقل میتواند انعطافپذیرترین گزینه برای تجارت بین المللی باشد. این روش معمولاً سریع و کارآمد است. مزایای حمل و نقل جاده ای به شرح زیر هستند:
* کم هزینه است * امکان استفاده از شبکههای گسترده جادهای وجود دارد * امکان برنامه ریزی حمل و نقل و ردیابی محل کالاها وجود دارد * تحویل ایمن و خصوصی است * خطرات حمل و نقل جادهای به شرح زیر هستند: .حمل و نقل ریلی برای تجارت بین المللی
اگر به دنبال روشی هستید که کم هزینه باشد و نمیتوانید از روشهای قبلی استفاده و هنوز نمیدانید روش مناسب حمل و نقل بین المللی چیست باید به سراغ حمل و نقل ریلی بروید. حمل و نقل ریلی روشی مقرون به صرفه و کارآمد برای جابجایی کالا است و مزایای زیادی را ارائه میدهد.
خطرات حمل و نقل ریلی:
* مسیرها و جدول زمانی موجود به ویژه در مناطق دور افتاده قابل انعطاف نیست * این روش میتواند گرانتر از حمل و نقل جاده ای باشد * خرابی مکانیکی یا توسعه صنعتی سیستم ریلی میتواند خدمات را مختل کندهر کشوری قوانین ریلی مخصوص به خود را دارد. به عنوان مثال کنوانسیون مربوط به حمل و نقل بین المللی از راه آهن (COTIF) یک سیستم قانونی است که در ۴۵ کشور اروپا، آفریقای شمالی و خاورمیانه که عضو OTIF هستند، سازمانی بین المللی برای حمل و نقل بین المللی راه آهن محسوب میشود.
برای حمل و نقل کالاهای خطرناک که دارای کد کالاهای خطرناک سازمان ملل هستند، یا کالاهایی که شرکت حمل و نقل آن را خطرناک قلمداد میکند، لازم است اظهارنامه کالاهای خطرناک را تکمیل کنید.


حمل و نقل دریایی برای تجارت بین المللی
حالا شاید برای شما سوال باشد که بهترین روش حمل و نقل برای کالاهای سنگین چیست. در ادامه به شما در این مورد توضیح خواهیم داد. اگر تجارت نیاز به حمل مقادیر زیادی کالا داشته باشید اما هیچ فشاری برای تحویل سریع وجود نداشته باشد، حمل و نقل از طریق دریا ممکن است مناسب باشد. این روش مزایای فراوانی دارد. مزایای حمل و نقل دریایی شامل موارد زیر است:
* امکان ارسال حجم زیاد با هزینه کم * ایمنی بسیار بالابا توجه به این که هر روش حمل و نقلی معایب و خطرات خود را دارد، در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
* حمل و نقل از طریق دریا میتواند کندتر از سایر سیستمهای حمل و نقل باشد و هوای بد باعث تأخیرهای بیشتر میشود * مسیرها و جدول زمانی معمولاً انعطاف پذیر نیست * ردیابی پیشرفت کالاها دشوار است * مالیات بندر ممکن است فراوان باشد * نرخ پایه حمل و نقل منوط به اضافه کردن هزینه سوخت و ارز استتفاوت کریر و فورواردر در چیست؟
K شرکتهای کریر، وظایف مختلفی دارند. از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
* صدور راهنامه و عقد قرارداد حمل * ارائه مدارک و اسناد موردنیاز برای سفر * ارائه ضمانتنامههای موردنیاز به سازمانهای مربوطه برای اخذ اسناد و مدارک ضروری * تحویل کالا از شرکتهای حمل و نقل فورواردر * کنترل و نظارت بر فرآیند بارگیری کامیون و تطبیق محموله ارسالی با محموله مذکور در اسناد حمل * ارائه مدارک موردنیاز گمرک در مبدا و مقصد * ارائه بارنامه * تعیین مسیر و مدت زمان حمل کالا * تحویل محموله به گیرنده در مقصد مشخص شده * امضای اسناد مربوط به کسر و اضافه و آسیبدیدگی کالا هر چه یک شرکت حمل و نقل کریر، کارکنان باتجربهتر و تعداد وسایل نقلیهی بیشتری در اختیار داشته باشد، توانایی بیشتری در زمینهی حمل موفقیتآمیز کالاها خواهد داشت. شرکتهای حمل و نقل دیگری به نام فورواردر نیز وجود دارند که زیرمجموعهی شرکتهای حمل و نقل بینالمللی قرار میگیرند. این شرکتها نسبت به دیگر شرکتهای حمل و نقل بسیار بزرگتر هستند و کارکنان بیشتری دارند. علاوه بر این، یک دفتر مرکزی بزرگ و مجهز نیز تمامی هماهنگیهای لازم در شرکتهای فورواردر را انجام میدهد.F شرکتهای فورواردر برخلاف شرکتهای کریر تنها محدود به حمل و نقل زمینی نیستند. این شرکتها از انواع روشهای حمل و نقل، به خصوص ریلی، دریایی و زمینی به منظور انتقال کالا استفاده میکنند. در مجموع، وظایف شرکتهای فورواردر را میتوان به صورت زیر خلاصه کرد:
* صدور پروفرمای حمل * بستن قرارداد با صاحب محموله یا کالا * صدور بارنامه * جمعآوری کالا با توجه به تقاضای صاحب کالا و قرارداد حمل * انبار کردن کالا با توجه به قرارداد حمل و تقاضای صاحب بار * بستهبندی کالا با توجه به تقاضای صاحب کالا و قرارداد حمل * بیمه باربری با توجه به تقاضای صاحب کالا و قرارداد حمل * انجام مراحل ترخیص کالا در گمرک مبدا * انعقاد قرارداد با سازمانهای مختلف و دریافت راهنامه و بارنامه زمینی، هوایی و دریایی * اخذ ترخیصیه از نماینده خطوط حمل هوایی و دریایی * دریافت صورتجلسه کسر و اضافه و آسیبدیدگی کالا * تسویه حساب با طرفین مربوطه * اعلام ورود بار به گیرنده